WAT IS BELANGRIJKER? Emanuela Deyanova kwam met een soortgelijke uitspraak en dit is geniaal om meerdere redenen. Dit haalt namelijk je hele focus af van waarom je iets niet zou doen en laat je kijken naar alle redenen en vooral de manieren hoe je iets wel kan doen. Vaak is er iets wat je tegenhoudt wat helemaal niets te maken heeft met wat je wil bereiken. Het staat je alleen maar in de weg terwijl het er vaak niet eens toe doet.

Spreken voor publiek vinden mensen enger dan doodgaan

Ik heb een “spreken voor publiek” training gehad en die trainer sloeg wat mij betreft de spijker op zijn kop. Stel je staat in een stadion en je krijgt de kans om jouw boodschap te vertellen, om al die mensen te vertellen wat jij weet, wat jij vindt dat belangrijk voor ze is. Durf jij dan je verhaal te doen voor 50.000 mensen? Heel veel mensen durven dit niet.

Maar stel nou dat jij daar staat en jij bent de ENIGE die weet dat er over vijf minuten een bom afgaat in dat stadion. Zou je dat dan door de microfoon durven te zeggen? Ik weet zeker van wel. Dan weet je namelijk 100% zeker dat het belangrijk genoeg is om mede te delen. Je moet wel als je alle levens wil redden.

Het doet er niet meer toe

Dan gaat het dus niet meer over de angst om te spreken, maar hoe belangrijk vind je jouw boodschap? Hoe belangrijk vind jij wat JIJ wil bereiken? Alle angsten die dan in de weg staan doen er dan niet meer toe. Zelfs de angst of het voor anderen belangrijk genoeg is niet 😉 Aangezien het voor jou wel belangrijk is en iets anders er niet toe doet.

Wat vind jij belangrijk genoeg om NU te gaan doen? Ik ben benieuwd! Praat mee op Instagram ->