De Patronus Podcast

Nieuwste aflevering

Zo nu en dan word ik, vaak door bekenden, per ongeluk Peter genoemd. Gewoon willekeurig, terwijl ze zelf niet eens doorhebben dat ze het verkeerd zeggen. Ik heet namelijk Paul.

Wat zij allemaal niet weten is dat ik eigenlijk een oudere broer zou hebben met de naam Peter. Helaas heeft hij het levenslicht maar zeer kort gezien. Het gebeurt me een paar keer per jaar, en elke keer lijkt deze gebeurtenis mij te vertellen dat ik even goed op moet letten. Vaak sta ik dan op een kruising in mijn leven, zo eentje met een paar keuzes. Dat iemand mij precies op dat moment Peter noemt helpt me om even stil te staan om de juiste keuze te maken. Onverklaarbaar? Misschien. Helpend? Zeker!

Ik geloof dat iedereen op bepaalde momenten in hun leven een gids kan gebruiken. Dat is de reden dat ik met De Patronus Podcast ben gestart. Naast ‘rots’ (in de branding) betekent Peter ook Patron, wat letterlijk gids of leermeester betekent. Een gids loopt een tijdje met je mee en leert jou, de meester, waar en hoe je kunt kijken om jouw juiste pad te bewandelen. Uiteindelijk draait het allemaal om het herprogrammeren van je Patronen. Installeer een nieuw verhaal bij jezelf en je bent al tot zoveel meer in staat dan je huidige verhaal je doet geloven.

De Patronus Podcast is het begin, waar het naartoe gaat…