Ontevredenheid ontstaat tegenwoordig in een oogwenk. Je hoeft maar om je heen te kijken, of nog effectiever op (social) media, en je kan zomaar een gevoel van ontevredenheid krijgen. Met al die verleidingen is het knapper om gewoon tevreden te zijn met je leven dan om je te laten verleiden door al het moois en lekkers wat er te zien is. Zelfs als je sterk bent kan je brein maar maximaal twintig keer nee zeggen tegen je ontevredenheid. Dus hoe meer verleidingen je in het oog hebt hoe groter de kans dat je overstag gaat.

Ontevredenheid (online) volgen

Als je mensen volgt op social media volg je eigenlijk je eigen ontevredenheid. Niet allemaal natuurlijk, maar als je kijkt naar de mensen die jij op een voetstuk hebt staan volg je ze allemaal omdat jij iets wilt wat zij hebben. Ja zelfs als het artiesten zijn, dan wil je namelijk hun nieuwste muziek hebben of een inkijkje in hun leven. Waarom volg jij al die mensen? Volg je ze om iets van ze te leren? Om te weten hoe zij leven? Om af te kijken hoe zij hun huis inrichten? Wat wil je van ze?

Best interessant om daar eens over na te denken. Want iedereen die jij volgt heeft invloed op jouw leven. Dit geldt voor social media, voor gewone media zoals nieuwssites, maar ook voor mensen in je eigen omgeving. Mensen passen zich van nature aan hun omgeving aan, dat zorgde vroeger voor veiligheid, dus dat zit in ons systeem gebakken. Dus iedereen waarmee jij omgaat, inclusief iedereen waarvan je berichten ziet op social media, beïnvloedt jou.

Klakkeloos mensen toevoegen aan je leven

Stop ermee om maar klakkeloos mensen toe te laten in je leven. Hoe meer mensen je volgt, hoe meer verleidingen er voor je neus hangen. Hoe meer verleidingen je voor je neus hebt hangen hoe sneller je geneigd bent om daarin mee te gaan.

Dus volg je mensen die wekelijks naar de KFC of MacDonalds gaan? Of mensen die altijd maar weer die Ben & Jerry’s of Pizza posts delen? Of mensen die twee keer per dag sporten en hun sixpack tonen? Of mensen die super spiritueel zijn en iedere dag hoogdravende quotes posten? Of mensen die van reizen hun werk hebben gemaakt en altijd de mooiste uitzichten posten? Of mensen die alleen maar foto’s delen als ze voor een dure auto op een parkeerplaats tof lopen te doen? Of mensen die artikelen schrijven over ontevredenheid?

Jouw leven, jouw geluk

Het is jouw leven en jij bepaalt wat je ermee doet. En als je graag iets wil leren van mensen die twee keer per dag sporten is het prima om hen te volgen. Een beetje ontevredenheid zet namelijk aan tot actie. Maar het gaat om de balans. Als jij dat geweldige huis, een dikke auto en een sixpack wil hebben terwijl je de wereld over reist terwijl je iedere dag twee uur mediteert en zelf wijsheden rondspuit alsof het de normaalste zaak van de wereld is… Ga ervoor, maar niet alles tegelijk. Als je tegelijkertijd al die doelen wil behalen kan je alleen maar ontevreden worden. Want dat kan alleen maar als je de staatsloterij wint. En zelfs dan zal je niet tevreden zijn met je leven.

Als je met het leven dat je nu leeft niet tevreden kan zijn. Dan zal je dat ook niet zijn als je de loterij wint of al je doelen hebt behaald.

Elke dag een stapje

Elke dag een stapje is mijn motto, daar geloof ik in. Bij elk doel dat je wilt behalen hoort misschien maar één influencer. Volg ze niet allemaal, je raakt dan zelf de weg kwijt. Het belangrijkste is dat jij eerst zelf bepaalt wat je wil leren, of wat je af wilt leren. Daar kies je de juiste personen voor uit om die te volgen. Als je dat behaald hebt verwijder ze dan ook weer. Je gaat toch ook niet meer naar de middelbare school toe, dat heb je al geleerd en je bent al verder. Zorgt alleen maar voor vervuiling.

Verwijder vooral de mensen die je juist verder afbrengen van je doel. Kies bewust. En doe dat vooral in je omgeving. Kies de juiste vrienden en mensen met wie je omgaat.

En vind je dit echt lastig? Dan is de Nepalreis misschien iets voor jou. Tijdens de Nepalreis neem ik je mee naar een andere wereld. Een wereld die jou een hele andere omgeving laat zien. Het is bewezen dat mensen in een nieuwe omgeving veel creatiever en vrijer zijn. Logisch, want je bent uit je dagelijkse omgeving waarin je misschien wel vastgeroest zit. En je komt in een omgeving waar hele andere dingen belangrijk zijn dan je volgende aankoop of die sixpack en dat huis. Het voordeel is dat je dan maar dertien dagen met me zit opgescheept 😉 Daarna ga je zelf verder en laat je mij weer achter.

Neem hier snel een kijkje om te zien of dit de omgeving is die je meer tevredenheid gaat opleveren in jouw leven.