ONRUST EN HAAST – Eigenlijk wilde ik een quote (op Instagram) maken over haast en onrust, maar denk niet dat je dan deze tekst zou lezen. Ken je dat gevoel dat je continue aan het rennen bent? Dat je geen rust in je kont hebt? Dat je steeds maar iets MOET doen. Netflix, Facebook, Instagram, Vriendinnen/Vrienden, Feestjes, TV kijken, Hobby’s enz.

Bedenk dan eens voor jezelf wat je zou doen als al je dromen al zijn uitgekomen. Hoe ziet jouw dag er dan uit? Doe eens alsof je alles hebt. Financieel fit, Fijne mensen om je heen, een goede mentale en fysieke gezondheid, Een goede relatie, Gezonde kinderen, Mooi huis en goede auto enz. Dus alles is helemaal in orde in je leven. Wat zou je dan doen?

Onrust door nutteloos gevoel

Dit zijn met name de spullen die je “nodig” hebt. Daarnaast zijn er eigenschappen van jezelf die je misschien verandert wil zien. Ik heb afgelopen week meerdere sessies gehad waarin een aantal van die eigenschappen naar voren kwamen. Zo voelde iemand zich nutteloos als ze niet werkte. Iemand anders voelde zich niet goed genoeg en het niet waard om te mogen niksen. Toen ik zelf nog haast had (vertel ik in de podcast), had ik het idee dat ik heel veel moest geven om liefde te krijgen.

Ga bij jezelf eens na wat er zou gebeuren als je stopt met rennen en even stilstaat. Welke emotie komt er dan omhoog?

Ben jij een dopamine of serotonine persoon?

Het kan ook nog zijn dat je een dopamine mens bent i.p.v. een serotonine. Dopamine mensen willen steeds nieuwe dingen, serotonine mensen willen regelmaat en structuur. Als je een dopamine persoon bent heb je continue behoefte aan shotjes dopamine. Die krijg je van Instagram- en Facebook likes, maar ook van appjes, mailtjes en belletjes. En ja ook van dope, alcohol of roken. Hoe meer je rent, hoe meer behoefte je eraan hebt.

Wil je meer rust?

1. Verminder je dopamine bronnen.

2. Bedenk je wat je elke dag zou doen als al je dromen al uit zijn gekomen en doe dat in plaats van die andere dingen.

3. Ga na of je op zoek bent naar liefde of verbinding door te rennen.

Deel je met ons wat je zou doen als al je dromen al zijn uitgekomen op Instagram? Ik zou nog steeds mensen willen inspireren met posts en podcasts. En ik zou nog steeds bij willen leren als coach en therapeut 😀