Al mijn spieren aanspannend probeer ik vast te houden. Vast te houden aan dat gevoel, dat hele fijne veilige gevoel. Aan loslaten durf ik niet eens te denken. Zwart wordt het voor mijn ogen. Er spoken woorden door mijn hoofd, los van de tijd en plaats waar ik ben hoor ik ze: “je hebt een plek in mijn hart, ik laat je gaan in liefde”. De duisternis omarmt me. Ik laat je gaan in liefde kan ik niet uitspreken. Mijn keel wordt dichtgeknepen, ik span me nog meer aan. Ik wil niet!! Nee! Je mag niet gaan, niet nu, nooit niet, blijf bij me! “Je hebt een plek in mijn hart…” stilte…

Superrelatie weekend

Ik kon het niet uitspreken. Wanneer ik mijn ogen open staan de tranen nog in mijn ogen. Spreken gaat nog niet, ik moet echt even bijkomen. Het is dag 1 van het Superrelatie Weekend van 365 dagen succesvol. Ik zit op een stoel, alleen, tussen 1.000 andere mensen die deze oefening net hebben meegedaan. Ik zie iedereen opstaan en de kaartjes waar de naam opstaat van degene(n) die je hebt losgelaten naar de verzamelbak brengen, om ze volledig los te laten. Blijkbaar moeten er erg veel oude geliefden losgelaten worden. Ik heb geen kaartje, ik kon het niet.

Oude liefde

Het blijkt dus dat heel veel mensen nog (gedeeltelijk) vasthouden aan hun oude geliefde. Is het volgende misschien herkenbaar, of iets wat erop lijkt.

Zij deed dat op een andere manier. Hij kookte wel eens voor me. Zij nam wel het initiatief. Hij was wel attent. Zij stond geen uur voor de spiegel. Hij deed wel de toiletbril naar beneden. Zij was wel avontuurlijk. Hij hield wel van wijn. Zij liet me wel op stap gaan met de mannen. Hij hielp wel met schoonmaken.

Grote kans dat er dan bij jou ook nog een oude geliefde de plek naast je bezet houdt. Wees je daarvan bewust. Zonder de oude liefde los te laten is er geen plek voor je nieuwe liefde en kan dat moeilijkheden in je nieuwe relatie opleveren.

Nachtje slapen

Als ik die avond thuis kom blijf ik ermee zitten. Ik realiseer me dat dit de reden is waardoor nieuwe relaties niet werken. De plek naast me is bezet door iemand anders. Logisch dat er geen nieuwe liefde naast me kan staan. Leuk dat ik mezelf dat realiseer, maar wat nu.. Een nachtje slapen doet wonderen. De dag erna word ik wakker met een ingeving. Sluit ik een deur als ik diegene loslaat? Het antwoord daarop is nee. Als ik loslaat en het hoort bij mij, komt het terug.

Nepal reis coaching

Nepal reis met Frank & Paul

Bijzonder land

Bijzondere ontmoetingen en adembenemende natuur.
Vertel me meer ->

Loslaten

Conclusie hiervan is dat ik niets hoef vast te houden. En met niets bedoel ik ook echt niets. Ieder moment is een nieuw moment. Dus vriendschappen, familiebanden, gevoelens, gedachten enz. Als het bij me hoort komt het wel terug. Ik wil zelfs zo ver gaan dat je je huidige relatie los kan laten. Zo is iedere dag tussen jullie een nieuwe dag. We veranderen allemaal, omarm de verandering. Laat los en zie wat er gebeurd, iedere keer weer opnieuw. Je zal zelfs merken dat er mensen zijn waarvan je het prima vindt als ze weg zijn, maar omdat ze bij je horen dat zelfs zij terugkomen. Geloof dat het zo werkt, hoeveel pijn het soms ook kan doen. Het is het waard. Waarom zou je aan iets vasthouden wat niet meer bij jou hoort? Vergeet even wat je wil, om je te herinneren aan wat je verdiend.

Na een korte meditatie om bovenstaande besef door te laten dringen en mezelf eigen te maken herhaal ik de oefening. Met een gerust hart durf ik nu tegen je te zeggen:

Je hebt een plek in mijn hart

Ik laat je gaan in liefde.

Ik hou van je…