GUN JEZELF DE TIJD – Veel mensen zijn op zoek naar direct geluk. Misschien heb je zelf wel eens gezocht op “snel rijk worden”, “snel afvallen”, “snelste weg naar geluk”, of iets anders wat je snel zou kunnen bereiken. Natuurlijk zou het fijn zijn als je de Staatsloterij wint die “al je problemen oplost.”

Tijd is een gevoel

Helaas zit er in het snel willen oplossen van je problemen juist het grootste probleem opgesloten. Als je elke dag, elk uur op zoek gaat naar geluk en dat meteen wil hebben zal je nooit gelukkig zijn. Je gaat dat geluk namelijk binnen één dag niet vinden, je moet er de tijd voor nemen.

Denk je dat een topsporter echt heel blij zou zijn als ze één dag voor de Olympische spelen start met trainen en dan de gouden medaille wint? Wat is die wedstrijd dan waard als iemand binnen een dag trainen kan winnen?

Gun jezelf vier jaar.

En nu gaat het er juist niet om dat je vier jaar aan de slag gaat om gelukkig te worden. Het gaat erom dat je jezelf dingen gunt waar je vier jaar over mag doen. <- lees de vorige zin nog een keer. Als je namelijk het idee hebt dat alles er NU moet zijn, dan ben je altijd ongelukkig, omdat niet alles er NU meteen is.

Gun jezelf de tijd om bezig te zijn met dingen en je zal merken dat dat hetgeen is wat je juist gelukkig maakt. De rust die het je geeft zorgt ervoor dat je van elke dag kan genieten, in plaats van elke dag rennen als een kip zonder kop op zoek naar geluk. Stop met rennen, start met gelukkig zijn. Praat mee op Instagram.