GODIN VAN DE DAG – Laatst vertelde ik jullie dat ik me heb aangesloten bij een club ondernemers. Dat project heet ‘HEMERA’. Hemera is de naam van de godin van de dag, volgens de mythe verlaat zij de “onderwereld” (Tartaros) bij zonsopkomst en gaat weer terug bij zonsondergang. Een beetje zoals onze eigen cyclus dus is, in je onder(bewuste)wereld slaap je en je wordt wakker en bent je bewust.

De godin van de dag: Start elke dag opnieuw!

Wat ik hier zo vet aan vind is dat zij dus al haar energie in ELKE dag stopt. Om over de dag te waken. Door me aan te sluiten bij dat project leer ik een methode om ALLES uit ELKE dag te halen. Nee niet door 100% gas te geven de hele dag, want dan kan niet, doen topsporters ook niet. Hoe dan wel?

Door ELKE dag precies de juiste dingen te doen. Welke dingen zijn dat dan? De dingen die ervoor zorgen dat ik zingeving aan mijn leven geef. Ik start en eindig mijn dag bewust, dat helpt me om steeds weer de juiste keuzes te maken en eventueel bij te sturen. Dit helpt me enorm om in het moment te leven.

Bepaal een doel, ook al is dat een uitdaging, kies!

Ok, maar wat doe ik elke dag dan? Ik heb laatst een dag besteed aan wat ik over een jaar bereikt wil hebben. Die dag was TOP! Daardoor weet ik namelijk waar ik naartoe ga. De dag erna heb ik naar die doelen gekeken en heel duidelijk bepaald welke dingen ik elke dag/week moet doen om daar te komen.

Wat levert me dat op? Als ik ELKE dag over de dag waak zoals Hemera dat doet zorgt dat ervoor dat ik mijn doel vanzelf bereik. Ik hoef me dan echt alleen maar te richten op wat ik VANDAAG doe. Het klinkt logisch en in mijn hoofd snapte ik dit principe al veel eerder. Maar de valkuil is om elke dag ook bezig te zijn met dat toekomstige doel.

Evalueer zo nu en dan

Doordat ik dat doel concreet heb gemaakt en het juiste doel heb gekozen hoef ik elke dag alleen maar te doen wat ik met mezelf heb afgesproken. En op vaste momenten evalueer ik dit, bijvoorbeeld elke maand op een vast moment. Dus dankjewel Hemera dat je over me waakt en ervoor zorgt dat ik me steeds weer op het NU kan richten terwijl ik wel vooruit ga.

Wat doe jij vanaf nu elke dag? Praat mee op Instagram!