Gelukkig zijn en WERELDKAMPIOEN ROUWEN? – Lekker positief begin van de dag Rouwen is een emotionele reactie op verlies. Vaak denken we bij rouw aan het verliezen van een naaste, maar feitelijk rouw je bij elke verandering die plaatsvindt in je leven.

Gelukkig zijn kun je leren

Wait, whut? Ja, bij elke verandering komt (een klein beetje) rouw kijken. Je verliest namelijk het oude en wil het nieuwe accepteren. Daarom is verandering moeilijk. Sommige dingen vind je prima om te verliezen, zoals vet bijvoorbeeld (tenzij je probeert aan te komen). Dat proces van rouw stagneert je ook – en soms wel in extreme mate – in je proces van groei.

Daarom kan het als een groot verlies voelen wanneer er iets in je leven verandert wat je niet zou willen veranderen. Helaas – of gelukkig – is NIETS, maar dan ook echt NIETS, in het leven vast. Het leven verandert continue.

Accepteer de verandering

Hoe harder jij je best doet om verandering niet te accepteren hoe meer je zal lijden. want het leven verandert nou eenmaal. Continue. Zonder uitzondering. Vanaf het moment dat je dit accepteert, en dus een wereldkampioen in rouwen wordt, zal je leven een stuk aangenamer worden.

Welke verandering in je leven probeer jij tegen te houden? Praat mee via Instagram.