Gekwetst worden door anderen kan helemaal niet. Natuurlijk kunnen anderen wel dingen tegen je zeggen die je raken, maar ze raken je alleen maar omdat jij het zelf gelooft. Zeggen ze iets tegen je terwijl je dat helemaal niet gelooft dan zal het je niets doen.

Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord hoe mooi, knap of slim je bent terwijl je dat niet gelooft? Dan doet het je niks, dan voel je er niks bij of wil je het wegduwen.

Gekwetst door negatieve dingen

Dat is precies hetzelfde wat er gebeurt als mensen minder positieve dingen tegen je zeggen. Althans, zodra je dat gelooft, misschien niet bewust, maar zeker wel onbewust. Ga maar eens eerlijk bij jezelf na. Wat is het laatste geweest dat iemand tegen je heeft gezegd wat je heeft gekwetst?

Precies, diep van binnen geloof je dat, misschien wil je dat niet geloven, maar je doet het wel. Gelukkig kun je er ook iets aan doen zodra je dit weet. Dan kan je namelijk onderzoeken waarom je het gelooft, waar het vandaan komt en het belangrijkste, hoe je er vanaf komt.

Ik geloofde dat ik dik was, dus…

Zo geloofde ik toen ik jong was al dat ik te dik was, dus als iemand dat toen tegen me zei raakte me dat. Ik was helemaal niet dik (dat gebeurde pas na mijn 18de , iets met self fulfilling prophecy). Als ik zeker was van mezelf dat ik dun was dan had het me niets gedaan.

Welke positieve dingen zeggen mensen tegen je die je niet gelooft? Ik ben erg benieuwd, deel het op Instagram zodat we complimenten kunnen geven aan elkaar

Fijne dag!