DURF JIJ DE WAARHEID TE ZIEN? – Toen ik in 2006 nog 120 kilo woog keek ik nooit echt in de spiegel. Ja ik keek wel om mijn haar te doen of om me te scheren, maar echt kijken naar hoe ik eruit zag durfde ik niet. Althans, ik deed het gewoon niet. De ontkennende fase was dat. Het niet durven zien wat er van mij geworden was. Ik was gewoon echt VET.

Het grote nadeel van opeens de waarheid zien is het ongeluk wat ik op dat moment ervoer. Voordat ik mezelf echt zag stond ik er helemaal niet bij stil, ‘Ignorance is bless’. Ik had dus helemaal geen reden om ongelukkig te zijn, dat werd ik pas toen ik de waarheid ontdekte. Ik was VET.

Ik durfde eindelijk echt te kijken

En toch ben ik super blij dat ik toen echt durfde te kijken. Want ja, er kwamen daardoor heftige tijden aan, maar wel tijden waarin ik de juiste en slimme keuzes voor mezelf maakte. Die periode was echt niet tof, maar ik keek er liever bewust naar dan dat ik het onbewust in mijn lijf stopte. Niet alleen door ongezond eten, maar de spanning en stress die ongelukkig zijn met zich meebracht is echt heel naar.

Dan maar liever de waarheid onder ogen komen en er bewust verandering in brengen. Dat gaf me uiteindelijk veel meer voldoening dan in onwetendheid blijven leven.

Welke waarheid ben jij onder ogen gekomen waardoor je jezelf bent gaan ontwikkelen? Of als je durft: welke waarheid ga jij nu onder ogen komen? Praat mee via Instagram ->