EEN PERFECT LEVEN – Ik zag een quote van Voor Positiviteit en dacht daar het mijne van. De quote: “Mijn leven is niet perfect. Toch besluit ik om dankbaar te zijn. Dankbaar voor alles wat er wel is en alles wat ik wel heb.” Prachtige quote natuurlijk, zoals zij er zoveel hebben. En toch dacht ik bij mezelf: “Als je voor alles wat er op dit moment in je leven is dankbaar bent is je leven perfect.”

Perfecte omstandigheden creëren geen perfect leven.

Het gaat er naar mijn idee niet om dat de omstandigheden bepalen of je leven perfect is, maar hoe jij naar de omstandigheden kijkt. Sommige mensen hebben heel veel van alles en zijn ongelukkig, terwijl er mensen zijn die met heel weinig heel erg gelukkig zijn.

Om met de mooie woorden van Marco Borsato te spreken.

“het is maar hoe jij het ziet”

Het werkt heel goed om jezelf te trainen. Train jezelf om te kijken naar wat er wel is. Maar train jezelf dan vooral om te zien hoe het echt is. Dus wees dankbaar voor alles wat er op dit moment is. Kijk er eerlijk naar, sommige dingen zijn makkelijker om dankbaar voor te zijn en sommige dingen lijken onmogelijk om daar dankbaar voor te zijn.

Toch helpt het je veel verder om dat wel te doen, je bent er sowieso sterk genoeg voor 😉

Waar kun jij dankbaar voor zijn?

OEFENING: Schrijf vier dingen op waar je op dit moment dankbaar voor bent. Twee die leuk zijn en twee die niet leuk zijn, maar wel de realiteit zijn. Probeer er met zachtheid naar te kijken, probeer maar!

Waar ben jij dankbaar voor? Durf je iets te noemen wat je niet zo leuk vindt? Praat mee op Instagram ->