LEEF JIJ JOUW LEVEN? – Gekke vraag misschien, want hoe kan het leven jou leven? De vraag is in hoeverre jij controle hebt over jouw leven. Ren je de hele dag achter de feiten aan? Of sta je ‘s ochtends op en grijp je het leven bij de spreekwoordelijke ballen?

Controle of depressie?

Als je het idee hebt dat er in je leven alleen maar dingen gebeuren zonder dat jij de touwtjes in handen hebt is dat het recept voor een depressie of burnout. Er is op dat moment totaal geen ruimte voor jezelf, om even stil te staan, even adem te halen. Laat ademhalen nou het belangrijkste zijn wat je te doen hebt.

Als je er nu achterkomt dat jouw leven geleefd wordt in plaats van dat jij het leeft is dat helemaal niet erg, sterker nog, top! Want zodra je dat beseft kun je er iets aan doen. Je kan het besluit nemen dat jij de controle gaat pakken. Wat het beste werkt? Start in de ochtend vijf minuutjes eerder. Meer hoef je in eerste instantie niet te doen. Start vijf minuten eerder en creëer rust in je ochtend. Creëer dat gevoel dat jij de touwtjes in handen hebt.

In plaats van vanaf de ochtend al overal achteraan te rennen.

Is jouw leven vijf minuutjes waard?

Je zult merken dat als je dit elke dag doet je zelfs behoefte krijgt aan iets meer tijd voor jezelf in de ochtend. Vanaf dat moment (en alleen pas vanaf dan) kun je gaan denken aan een ochtendroutine. Daar vertel ik je een andere keer wel meer over.

Start eerst maar eens elke ochtend met vijf minuutjes extra tijd, voor jezelf, voor jouw leven. Praat mee via Instagram ->