COMPLIMENTEN ZIJN GEVAARLIJK – Dit werkt op twee manieren. De eerste is makkelijk uit te leggen. Krijg je vaak complimenten kan het zijn dat je ernaar blijft verlangen, misschien wordt het wel verslavend. Je wordt daardoor afhankelijk van complimenten, van buitenaf dus, waardoor je jouw motivatie ergens anders vandaan haalt dan vanuit jezelf. Dit gebeurt veelal met op zoek gaan naar veel likes 😉

Complimenten voor wiskunde

Ten tweede is het vooral gevaarlijk als je complimenten krijgt voor iets wat je niet leuk vindt of welke richting je helemaal niet uit wilt. Op de middelbare school was ik keigoed in Wiskunde, Natuurkunde en Scheikunde. Daar kreeg ik super veel complimenten voor (heel oneerlijk naar mensen die er wel iets voor deden en daardoor goede punten haalden). Helaas ben ik daardoor gaan geloven dat ik het ook super leuk vond. Ik kreeg er zoveel complimenten voor dat ik me erg goed ging voelen en mijn identiteit koppelde aan een Natuur-, Wis- en Scheikundige. Daardoor ben ik na de middelbare school Chemie gaan studeren.

Harde waarheid

Gelukkig kwam ik er, door acute Pfeiffer en weken op bed liggen, achter dat ik er helemaal niets aan vond, en het alleen maar was gaan doen omdat ik zo blij werd van complimentjes krijgen. Ik werd gezien en gehoord, dat voelde goed. Maar wel om de totaal verkeerde reden.

Welke complimentjes krijg jij regelmatig waar je eigenlijk niks mee kan? Ben je vaak op zoek naar complimentjes, of likes 😉 Praat mee op Instagram!