Al luisterend zoek ik naar de juiste woorden, ze komen niet, de tranen staan achter mijn ogen, mijn ogen branden. Ik weet het even niet meer. Ik ga zo mee in het gevoel, de onmacht, dat ik blokkeer. Bij haar staan de tranen ook in de ogen. ‘Wat moet ik doen… wat kan ik doen’ straalt ze uit. Ik slik, ook al weet ik dat de tranen mogen komen, het helpt haar niet. Toch veeg ik een traan weg uit mijn ooghoek. Ik kan het niet aan. Zo machteloos voel ik me.

Aanstellers

Ik zit samen met een vriendin te praten over hoe het met haar gaat. De reden dat ze zich machteloos voelt is omdat ze zoveel pijn in haar lijf heeft, maar geen oplossing ziet. Je kent zelf vast ook wel mensen om je heen die bijvoorbeeld reuma hebben. Dagelijks hebben zij pijn, ze lijden. Je ziet het alleen niet aan ze, en dat levert hen nog veel meer pijn op. Want veel mensen stellen zich naar hen op alsof ze niet kunnen geloven dat ze pijn hebben, dat ze aanstellers zijn. Dit is grote onzin! Zij hebben dagelijks pijn, en niet even, maar vaak continue. Het feit dat ze zo vaak niet geloofd worden zorgt ervoor dat ze zich ook nooit willen uiten, want dan voelt dat als aanstellen. En dat komt omdat ze zich niet begrepen voelen. Niet begrepen door de mensen om hen heen.

Geen oplossing

Mensen die continue pijn hebben zijn er vaak al gewend aan geraakt voordat ze het überhaupt met iemand delen. Hierdoor zijn ze zo sterk dat ze het vaak ook verbloemen, en dat ook kunnen, omdat ze ‘normaal’ willen zijn en normaal behandelt willen worden. En als ze het dan vertellen dan klopt dat vaak niet met het beeld wat je van hen hebt. Zij zijn vaak de sterkte mensen in je omgeving en vaak ook nog eens de meest zorgzame en liefdevolle. De reden dat ze zo sterk zijn heeft er vaak mee te maken dat ze altijd voor iedereen willen zorgen. Ik ken werkelijk waar niemand die hier echt last van heeft die niet zelf heel zorgzaam is. Er is nog een belangrijke reden waardoor zij zo sterk zijn. Zij zien geen oplossing, vaak is die er ook niet, waardoor zij hun gedachten zo goed kunnen veranderen dat ze alleen maar door willen gaan. En zich dus geen aansteller willen voelen. Wat ze niet zijn!

Nepal reis coaching

Nepal reis met Frank & Paul

Een bijzonder land

Bijzondere ontmoetingen en adembenemende natuur.
Vertel me meer ->

Onmacht

De reden dat het mij zo raakt is omdat ik machteloos ben, ik zou die pijn weg willen nemen, of voor hen willen zorgen zodat ze meer rust kunnen pakken, omdat dat hun lijf ten goede komt. Dat kan ik alleen niet. Want zij willen zelf nog zoveel dingen doen, wat ik snap! De meeste mensen die ik ken die hiermee te maken hebben zijn nog vrij jong en hebben nog een heel leven voor zich. Dus die willen niet thuis zitten en niks doen, zonder dat het 100% zeker is dat dat de oplossing is. Ik vecht tegen mijn eigen onmacht, en die pijn die ik ervaar omdat ik niets kan doen is vele malen minder, en kan je niet eens vergelijken, met hoe zij zich voelen. Wat zou ik graag willen helpen.

Stress

Het enige wat zij kunnen doen is zorgen voor minder stress. Stress is echt de grootste boosdoener voor mensen die continue pijn hebben in hun lijf. Dus als je dit hebt, of je kent iemand, doe er alles aan om stress voor jezelf of voor die mensen te verminderen. Ben er voor ze en luister naar ze. En denk er continue aan dat zij pijn hebben. Je ziet het meestal niet, maar zij zijn echt aan het lijden. Weest extra lief voor hen, dat verdienen ze! Zorg er ook voor dat het bespreekbaar blijft. Als jij er zelf geen last van hebt maar je partner of vrienden wel is het alleen maar fijn als diegene bij jou terecht kan. Doe ook echt je best om hen te begrijpen!

Ik huil met je mee en ik ben er voor je. Ik luister naar je en ik sta voor je klaar.