START MET DOEN IPV DENKEN – Wil je afvallen en heb je je ingeschreven bij de sportschool, een dieet/voedingsschema opgesteld, nieuwe sportkleding gekocht, YouTube video’s bekeken hoe je bepaalde oefeningen moet doen, artikelen gelezen over hoe je je moet gedragen op de sportschool, podcasts geluisterd over waarom koffie wel of niet goed is voor je?

Afvallen betekent minder eten dan nodig is

Daar heb je HELEMAAL NIETS AAN, als je niet echt in beweging komt. We zijn zo geneigd om alles maar te blijven onderzoeken om een bepaald gevoel van controle of veiligheid in te bouwen. Dat snap ik natuurlijk wel, maar het zorgt er alleen maar voor dat je jezelf steeds meer excuses gunt om niet echt in beweging te komen.

Wil je afvallen? Start NU met minder eten dan de energie die je nodig hebt. Tada, je bent aan het afvallen. Niks bijzonders, gewoon doen. NU, niet morgen, niet over een uur, niet na het laatste koekje want die moet op. Onzin! Gewoon starten.

Doe het NU

Dit geldt niet alleen voor afvallen, maar met alles. We willen allemaal zo goed weten hoe iets moet dat we daarin doorslaan. Wil je ander werk? Top, regel het! Wil je dat je baas verandert, top! Spreek hem aan! Wil je dat je vanaf nu gezond eet? Top, gooi al het gezonde eten weg en haal gezonde dingen in huis! Wil je een boek schrijven? Top, ga van Instagram af en ga schrijven!

Je snapt ‘m. Start NU en start vooral niet met leren, lezen of luisteren hoe iets moet. Begin ermee. Waar start jij mee? Deel het op Instagram!